Za vse informacije v zvezi s praktičnim usposabljanjem z delom (PUD) se obrnite na referat za izobraževanje odraslih:

 

Suzana Štefanič

Organizator praktičnega usposabljanja z delom

 

Srednja šola tehniških strok Šiška

Litostrojska cesta 51

1000 Ljubljana

 

Kabinet 004, pritličje

Telefon: 01 5133 615

GSM: 031 793 243

E-pošta: suzana.stefanic(@)ssts.si

 

Opravljanje PUD-a

Udeleženci imate različna izhodišča glede možnosti opravljanja PUD-a, zato se za konkreten dogovor oglasite v referatu za izobraževanje odraslih, kjer smo vam na razpolago za pomoč pri pridobitvi ustreznih podatkov, kontaktov in dokumentacije za uspešno izvedbo PUD-a.

 

Postopek: udeleženci si za opravljanje obveznih ur PUD-a poiščite podjetje, kjer boste opravljali dela v okviru strokovnih kompetenc programa, za katerega se izobražujete in te podatke na obrazcu za oddajo podatkov sporočite v referat za izobraževanje odraslih. S praktičnim usposabljanjem z delom lahko pričnete potem, ko šola sklene pogodbo s podjetjem, kjer boste opravljali PUD in ko v šoli prevzamete dokumentacijo za opravljanje PUD-a.

 

Priznanje PUD-a

Tistim udeležencem izrednega izobraževanja, ki že opravljate delo oz. imate delovne izkušnje s področja, za katerega se izobražujete, se na podlagi dokazil opravljena obveznost PUD-a lahko prizna. Pogoji in potrebna dokazila za priznanje PUD-a na podlagi dela in delovnih izkušenj:

  1. Udeleženec je moral biti v zadnjih dveh letih (gledano od datuma vložitve vloge) vsaj eno leto zaposlen, pri čemer ni pomembno, ali je bil zaposlen za določen ali nedoločen čas oz. kontinuirano ali s prekinitvami. Delo preko študentskega servisa ne pride v poštev.
  2. Udeleženec mora pridobiti pisno potrdilo delodajalca/-cev, s katerim dokazuje zapisano pod točko 1.
  3. Delodajalec mora na obrazcu potrditi tudi, da je udeleženec v času zaposlitve opravljal eno ali več ključnih strokovnih kompetenc programa, ki so pomembne za priznavanje PUD-a:

–   Ključne strokovne kompetence – elektrikar

–   Ključne strokovne kompetence – elektrotehnik

–   Ključne strokovne kompetence – računalnikar

–   Ključne strokovne kompetence – tehnik računalništva

 

Udeleženec v referatu za izobraževanje odraslih odda pisno vlogo z vsemi potrebnimi dokazili, ki jo obravnava Komisija za priznavanje formalnega in neformalnega izobraževanja in v roku dveh mesecev izda sklep, s katerim lahko PUD delno ali v celoti prizna ali zavrne.

(Visited 155 times, 1 visits today)