Zaključni izpit udeleženci izrednega izobraževanja opravljajo pod enakimi pogoji in ob istem času kot redni dijaki – na spomladanskem, jesenskem ali zimskem roku. Zaključni izpit lahko opravlja kandidat, ki je uspešno končal zaključni letnik nižjega oziroma srednjega poklicnega izobraževanja oziroma je dosegel predpisano število kreditnih točk in je opravil druge s programom določene obveznosti.

 

Zaključni izpit obsega izpit iz slovenščine (pisni in ustni del) ter zaključno delo, ki se opravlja kot izdelek oz. storitev z zagovorom. Dijaki/kandidati si iz nabora izberejo temo in naslov zaključnega dela, oddajo vlogo za odobritev teme in naslova zaključnega dela, ki jo podpiše mentor; na osnovi vloge se izda sklep o potrditvi zaključnega dela in mentorja.

 

Zaključno delo obsega: izpitno nalogo z zagovorom in izdelavo potrebne dokumentacije. Zaključno delo lahko dijak opravi pred zaključkom pouka v zaključnem letniku. Mentor svetuje, spremlja in zagotavlja samostojno izdelavo izdelka oz. storitve.

 

Več o tem …

(Visited 81 times, 1 visits today)